Care Personal Beauty: acht zonnetips

Acht zonnetips

Of het nu in België is (ondanks het veelzijdige weer) of op een exotisch strand, de zomer staat gelijk aan zon. We geven je graag 8 tips zodat deze lichtgevende ster jouw bondgenoot wordt tijdens de zomer.

1. BEREID JE HUID VOOR, ZE ZAL JE DANKBAAR ZIJN

Een maand vóór de eerste blootstelling start je best met een speciaal schoonheidsplan voor de zomer. Op het programma staat: hydrateren en één tot twee keer per week de huid exfoliëren om de dode huidcellen te verwijderen en de huid te laten stralen. Onthoud ook dat een zonnebank sessie voor vertrek op vakantie niet nodig is, dit heeft geen enkel voorbereidend effect.

2. BESCHERM JE!

Je kan het best aangepaste kledij dragen, met een hoed en een zonnebril. Maar het is ook belangrijk om een zonnecrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor (minimum SPF30) op de lichaamsdelen die aan de zon worden blootgesteld. Men raadt in het algemeen aan om 2mg/cm² (2 grote soeplepels) op het lichaam te smeren en 5ml (1 koffielepel) op het gelaat. Vergeet de oren, de knie- en elleboogplooien en de bovenkant van de voeten niet !

3. GEBRUIK EEN ZONNEBESCHERMING TEGEN UVB EN UVA

We vergeten het vaak, maar het is belangrijk om je zowel te beschermen tegen UVB (veroorzaakt zonnebrand) als tegen UVA (veroorzaakt huidveroudering, pigmentvlekken en kanker).

4. BLIJF JE INSMEREN

Met een hoge beschermingsfactor voelt men zich beschermd. Meer zelfs, men denkt dat één enkele applicatie volstaat, maar dat is niet zo! Smeer je iedere 2 uur opnieuw in, ook na iedere zwembeurt.

5. PAS OP MET DEZE MISVERSTANDEN

Een donkere of gekleurde huid heeft geen bescherming nodig : FOUT, de melanine die in grote aantallen aanwezig is, geeft een zeker bescherming tegen UV. Maar deze natuurlijke bescherming alleen volstaat niet, de huid blijft gevoelig aan UV en heeft extra bescherming nodig.
De zonnecrème laat het toe om langer in de zon te blijven: FOUT, de crème beperkt de agressies maar laat het niet toe om langer te zonnen.
Een totale bescherming bestaat niet: WAAR, zelfs de hoogste beschermingsfactor laat UV door.

6. LAAT JE NIET MISLEIDEN DOOR DE GEVOELSTEMPERATUUR

Ook al is het frisser, zijn er wolken of is er wat wind, de zonnecrème moet steeds op dezelfde manier worden aangebracht. Vergeet niet dat een wolkensluier nog altijd 90% UV door laat en dat de wind de zon niet tegenhoudt.

7. WEES VOORZICHTIG MET BEPAALDE MEDICATIE

Het innemen van medicatie in combinatie met blootstelling aan de zon kan bepaalde allergieën of brandwonden veroorzaken. Aarzel niet om advies te vragen aan je apotheker.

8. VERWEN JEZELF

Fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten helpen je bij het voorkomen en het herstellen van zonneschade. De voedingsmiddelen die je kan eten zijn : meloen, granaatappel, sinaasappel, tomaat, druiven, rode bonen… dus verwen jezelf!

Deel dit bericht >

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email